TRACTAMENTS
Intervencions en la millora de la salut mental
En algun moment de la nostra vida hem d’afrontar situacions que ens resulten complicades i no sabem resoldre amb els nostres propis recursos personals o socials.
És en aquests moments difícils on l’ajuda d’un professional és clau.
Un cop es demana ajuda, aquesta pot ser, des d’unes entrevistes puntuals fins a una psicoteràpia breu o a llarg termini.
A partir d’un procés diagnòstic, concretarem l’objectiu a treballar i establirem una durada aproximada que sempre dependrà del tipus de conflicte i de l’evolució.

Adults
La psicoteràpia és l’eina de treball a través de la qual es busca la millora en la salut mental de les persones. S’estableix una relació de confiança pacient-terapeuta que servirà per pensar i treballar conjuntament aquells aspectes que dificulten un funcionament més sa en la persona.
L’objectiu final sempre és promoure un benestar del/la pacient, ajudar a viure millor, sense el patiment o l’angoixa que sovint es genera arran de conflictes personals, familiars, laborals…
Sovint, la resistència o la por a demanar ajuda fa que una situació dolorosa es cronifiqui quan, amb suport, es pot treballar amb més facilitat.
Algunes dificultats a treballar poden ser:
- Ansietat, atacs de pànic, pensaments obsessius
- Pors i fòbies
- Estrés i estrés post traumàtic
- Dolors, malestar físic cronificat
- Perdues afectives, separacions, dols
- Conflictes de parella o família
- Maltractament
- Crisi vital
- Trastorn adaptatiu
Adolescents
L’adolescència és una etapa de transició entre la infantesa i l’adultesa. Sovint aquesta etapa es fa difícil per a qui la passa i també per a la família que acompanya l’adolescent. El primer que hem de diferenciar són els aspectes comuns a l’adolescència, d’aquells aspectes que poden esdevenir psicopatològics, sovint representats a través de les pors desmesurades, l’angoixa, la impulsivitat, les adiccions, etc.
L’objectiu és aconseguir que l’adolescent acabi reconeixent i creient en els seus propis recursos personals que, de vegades, queden compromesos.
La psicoteràpia dóna un espai de reflexió a l’adolescent que li permetrà agafar confiança en aquest camí cap a la vida adulta.
Algunes dificultats a treballar poden ser:
- Baixa autoestima, inseguretat
- Problemes en les relacions socials
- Problemes de conducta, agressivitat
- Aïllament
- Sentiments de desànim, tristesa
- Timidesa excessiva
- Pors i fòbies
- Dificultats de concentració o d’aprenentatge
- Adiccions
